mrock
Forum Master

Model: A6 C5
Silnik: 1.9TDi
|
|
« : Lipiec 09, 2006, 10:28:02 » |
|
Nie wiem czy taki temat się już nie przewinął przez forum, ale po wstępnym szukaniu, nie znalazłem. Tak więc mam do Was pytanie - czy pozdrawiacie się (posiadacze Hond) na ulicy mrugnięciem świateł, machnięciem ręki, kiwnięciem głową? Mi dość często się zdarza pozdrawiać właścicieli CRXów, z racji tego że emeryci raczej nie gustują w tym modelu, a przeważnie właścicielami są młodzi ludzie, zagorzali fani marki. I muszę powiedzieć, że połowa kierowców odwzajemnia pozdrowienie z uśmiechem. Druga połowa patrzy ze zdziwieniem, ewidentnie nie jarzy o co chodzi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Graphi
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 09, 2006, 11:26:38 » |
|
Był onegdaj kiedyś taki koncept, co by klubowicze, w ramach tajemnego pozdrowienia, wystawiali za okno półdupek (chyba lewy) - ale to już może Vilk niech się wypowie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razor4ever
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 09, 2006, 14:14:00 » |
|
Był onegdaj kiedyś taki koncept, co by klubowicze, w ramach tajemnego pozdrowienia, wystawiali za okno półdupek (chyba lewy) - ale to już może Vilk niech się wypowie.  hehe! Ja jak sie spotkalem z DC2-R w Wawie no to oczywiscie na swiatlach spojrzalem na kierowce usmiechnelem sie i machnelem reka i tez odwzajemnil gest wiec niektorzy to robia. Z kolei spotkalem sie z nie milym gestem od chlopaka ktory jechal na trasie CRX'em <middle finger>  takze i tez tacy sie znajda 
|
|
|
|
|
|
kuo Kajitani <- Twórca VTEC'a
|
|
|
|
Graphi
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 09, 2006, 17:30:32 » |
|
Mnie wczoraj pozdrowił pan z takiego samego VanCiva, jak mój (kolorystycznie i drzwiowo).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majstor
Forum Master

Model: 協定
Silnik: VTEC
JDM-option.pl
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 10, 2006, 10:02:22 » |
|
JA myślę ze to jest bardzo fajny pomysł aby sie pozdrawiać w ramach klubu  pozdro:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cheatah
Noworodek
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 10, 2006, 11:07:55 » |
|
bardzo fajny pomysl  ja osobiscie zawsze pozrdrawiam reka posiadaczy Hond, szczegolnie civic'ow  . Jak dotad chyba tylko 2 kierowcow odmachalo  a reszta sie patrzy tylko ze zdziwiniem. Nie wiem moze to wynika ze nie jezdze na trojmieskich tablicach, ale co z tego, mieszkam w 3city i wlasnie ze bede pozdrawial dalej wszystkich kiercow civic'ow 
|
|
|
|
|
|
ozdrawiam maciej prawdopodobnie jedyna Honda w Trójmiescie na lubelskich blachach 
|
|
|
|
13Homer
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 10, 2006, 12:21:20 » |
|
Podobno Hondy to samochody dla emerytów (parę razy juz to słyszałem i czytałem) - ze względu na design. Przecież nie wszyscy fascynują się tym, co jeżdżą, niektórym jest w gruncie rzeczy wszystko jedno, ważne, żeby np. się nie psuło. Uważaj, bo ktoś może pomyśleć, że go podrywasz ;)
Niedawno widziałem na parkingu w Tesco w Hondzie dwóch azjatów. Nie wiem dlaczego, ale ten widok mnie mocno zaskoczył. Może jestem nieuświadomionym rasistą?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jahoo
Młodzieniaszek

Model: CIVIC 3D Sport
Silnik: D14Z6
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 10, 2006, 13:03:24 » |
|
Niedawno widziałem na parkingu w Tesco w Hondzie dwóch azjatów. Nie wiem dlaczego, ale ten widok mnie mocno zaskoczył.
Hehe! przecież Honda to bardziej "ich" auto niż nasze jak by nie patrzeć  Pewnie Japonczycy to nie byli ale zawsze skośnoocy...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Jahoo!
|
|
|
Szafir
Bywalec

Model: Civic
Silnik: D16T
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 11, 2006, 01:12:25 » |
|
ja zawsze pozdrawiam, czy reka czy swiatlami, ale sporo jest takich ktorzy widzac po ich minie zastanawiaja sie " co to za koles, ja go znam, czy jak  " Tak czy inaczej jest to mily gest i ja go propaguje 
|
|
|
|
|
|
Porsche wciagam gdzies pomiedzy łopatki turbinki a wydech ;]
|
|
|
FraneKimono
Noworodek
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 11, 2006, 10:58:41 » |
|
bardzo fajny zwyczaj mi sie wydaje... lubie gdy inni uzytkownicy drog patrza i sie dziwia jak Ci hondziarze to sie trzymają razem... popieram i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Graphi
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 11, 2006, 19:49:57 » |
|
bardzo fajny zwyczaj mi sie wydaje... lubie gdy inni uzytkownicy drog patrza i sie dziwia jak Ci hondziarze to sie trzymają razem... popieram i pozdrawiam Właśnie.... a niech się dziwią...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GeTe
Noworodek
Marka: Honda
Model: Accord
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 11, 2006, 23:03:34 » |
|
Pozdrawianie to bardzo dobry pomysł... Już dawno to widziałem w Niemczech, jak byłem młodszy, ale wtedy trochę mnie to dziwiło  Ostatnio mrugał do mnie z tyłu gościu z Civica światłami... pomachałem mu, ale na następnym skrzyżowaniu jak do mnie dojechał z boku to krzyknął, że mi tylni prawy stop nie działa... Ale to też było miłe  nara GeTe
|
|
|
|
|
|
- - Motylek wyszedł z poczwarki rozejrzał się po Świecie i od razu spostrzegł, że nie pożyje długo... - - -
|
|
|
Qba83
Bywalec

|
|
« Odpowiedz #12 : Lipiec 11, 2006, 23:19:34 » |
|
Ostatnio mrugał do mnie z tyłu gościu z Civica światłami... pomachałem mu, ale na następnym skrzyżowaniu jak do mnie dojechał z boku to krzyknął, że mi tylni prawy stop nie działa...
i wlasnie dlatego uwazam ze to troche glupi pomysl, a przynajmniej uzywanie do tego swiatel drogowych migajac nimi. taka reakcja moze troche namieszac, ja zwyklem zwalniac po czyms takim, myslac ze policja gdzies stoi  , albo zastanawiam sie czy cos sie nied urywa mi z auta  , a jak ktos mroga za mna, rozumiem przez to ze chce mnie wyprzedic i ja mam mu zjechac, a wtedy dobrze tego nie odbieram Jak juz to ewentualnie jakis uklon lub kiwniecie reka, stosowanie znakow swietlnych nie jest dobrym pomyslem takie moje skromne zdanie 
|
|
|
|
|
|
..::moja Hania::..[/color]
|
|
|
|
Stoowa
|
|
« Odpowiedz #13 : Lipiec 12, 2006, 06:50:22 » |
|
i wlasnie dlatego uwazam ze to troche glupi pomysl, a przynajmniej uzywanie do tego swiatel drogowych migajac nimi. taka reakcja moze troche namieszac, ja zwyklem zwalniac po czyms takim, myslac ze policja gdzies stoi  , albo zastanawiam sie czy cos sie nied urywa mi z auta  , a jak ktos mroga za mna, rozumiem przez to ze chce mnie wyprzedic i ja mam mu zjechac, a wtedy dobrze tego nie odbieram Jak juz to ewentualnie jakis uklon lub kiwniecie reka, stosowanie znakow swietlnych nie jest dobrym pomyslem takie moje skromne zdanie  dokladnie... swiatla lepiej zostawic na jakies bardziej "awaryjne" okazje... kiwniecie glowa czy reka powinno styknac... motocyklisci pozdrawiaja sie reka ( czasami nawet lekko uniesionymi palcami znad sprzegla) i jesli ktos jest "w temacie" to spokojnie taki gest wychwyci i odpowie tym samym... nie ma sensu mruganie swiatlami na kogos kto akurat kupil Honde.. bo.. kupil Honde... wtedy to tylko klienta w steres wpedzicie ze moze policja stoi albo wlasnie odkleca mu sie kolo i wisi juz na jednej srubie 
|
|
|
|
|
|
Projekty / prototypy elektroniczne na zamówienie...4800rpm = giń łajzo  - 11.Nie będę jeździć szybciej niż mój anioł stróż potrafi latać.
|
|
|
kamal1
Bywalec

|
|
« Odpowiedz #14 : Lipiec 12, 2006, 10:03:37 » |
|
Milo jest być pozdrawianym.Powinno być również milo pozdrawiać. Pozdrawiam więc Wszystkich i w tym momencie macham do Was ręką.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majstor
Forum Master

Model: 協定
Silnik: VTEC
JDM-option.pl
|
|
« Odpowiedz #15 : Lipiec 12, 2006, 11:11:05 » |
|
Witam , jescze raz, Ale tak poważnie mówiąć to machajmy do siebie i się pozdrawiajmy to jest bardzo miłe( ja wczoraj wsumie przez przypadek bedac u siebie na Mazurkach tzrymalem reke za oknem i i akurat tak sie zlozylo ze koles z akorda mi odmachal:))) , wiec jak zobaczycie narwana czarna piatke na bialystockich blachach to machajcie a nawet na soczek mozna sie skumac!!!:) pozdrawiam i macham:) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dagg3r
Stały Bywalec

Model: Civic, Accord
Silnik: D15B2, F18D2
|
|
« Odpowiedz #16 : Lipiec 22, 2006, 23:11:33 » |
|
Moja dziewczyna mowi: "Nie obejrzal sie nawet, to nie klubowicz." hehe.
A tak to pozdrowionko wysylam lapa w gore przez otwarta szybe lub szyber. Czasami zapomniam jak mam zamknieta szybke i wale sie w nia, kiedys ja zbije hehe. Ale ogolnie to REKA W GORE!! jak najdluzej:)
Ostatnio jeden z klubu na 3 maja tak sie ogladal ze prawie wypadl z auta:P ja mialem telefon i bylem zajety odbieraniem go i zamykaniem szyb bo tramwaje tam halasuja:) zobaczylem go jak juz umykal do przodu.
Pozdrowienia dla wlasciciela Ciemno-zielonego CIFa sedana:) Takze reka w gore i obrot w bok (popatrzenie). Jak widze na parkingu kolesia w takim samym aucie to mowie - fajne autko:) zawsze slysze - Twoje tez hehehehehe:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrock
Forum Master

Model: A6 C5
Silnik: 1.9TDi
|
|
« Odpowiedz #17 : Sierpień 09, 2006, 22:19:25 » |
|
Nie wiem czy to jakieś fatum, ale powoli zaczynam na idiotę wychodzić. Od kilku tygodni, żaden z posiadaczy Hond nie odpowiada na pozdrowienie Co się dzieje? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stoowa
|
|
« Odpowiedz #18 : Sierpień 09, 2006, 23:08:21 » |
|
 pomachaj do granatowego sedana na numerach CRY...  kierowca na pewno odpowie 
|
|
|
|
|
|
Projekty / prototypy elektroniczne na zamówienie...4800rpm = giń łajzo  - 11.Nie będę jeździć szybciej niż mój anioł stróż potrafi latać.
|
|
|
dzikuska
Noworodek
|
|
« Odpowiedz #19 : Sierpień 09, 2006, 23:29:42 » |
|
 A JA JAK WIDZE HONDKE ZAWSZE MRUGAM I SIE CIESZE JAK GWIZDEK JAK KTOS ODPOWIE  JEDNAK WIEKSZOSC KIEROWCOW TO NUDNE,ZADUFANE PAŁKI BEZ POCZUCIA HUMORU TAK WIEC MRUGAJCIE NOOOOOOOO 
|
|
|
|
|
dzikuska 
|
|
|
|