|
Pecado
|
|
« : Lipiec 09, 2008, 13:46:27 » |
|
MODEL: 1993, EH2, 3d SILNIK: seria D15B7 UKLAD DOLOTOWY: usunięta puszka rezonansowa, doprowadzony dolot zimnego powietrza ze zderzaka, sportowa wkładka K&N - ZrobionePlany - zamontować Airduct, wyczyścić i rozwiercić kolektor ssący, założyć filtr na odmęUKLAD WYDECHOWY: kolektor 4-2-1 z D16Z6, brak kata, w jego miejsce wstawiony przelotowy tłumik, środkowy przelot, końcowy komorowy dedykowany. Dospawana ozdobna końcówka Ultera Plany - zmienić koncowy na przelotELEKTRONIKA: komputer P06 z wgrana customową mapą do D15B7 z kolektorami Z6. rev limiter (3600rpm), shiftlight (6700rpm) i odcięcie (7100) - ZrobionePlany : Może kiedyś strojenie  UKLAD NAPĘDOWY: Seria S20 (3.888) - szumi i zgrzyta synchro 2/3 Plany: Skrzynia S20 z Coupe (4.025), lekkie koło zamachowe (ok 5 kg), sprzęgło Exedy - Zrobione.ZAWIESZENIE: Przód i tył Kayaba Excel G i seryjne sprężyny. plany - springi Weiteca -40mm. - Zrobione.UKLAD HAMULCOWY: Seria, zamienniki OEM Plany: wymiana klocków na EBC, tarcze nie sprecyzowane. - odroczone  BODY-KIT: całkowicie US, brak listew na drzwiach, brak tylnej wycieraczki Plany: Zamontować zaslepkę na antene  ŚRODEK: Seria, home made tylna półka + głośniki Plany : wymiana na długa konsolę w celu zamontowania na stałe CB, wygłuszyć matami podłogęCAR-AUDIO: Radio Pioneer 200MP, głośniki w tylnej półce i drzwiach, nie wiem jakie, ale całkiem daja radę, CB President Johny II ASC, Sirio AS-100 INNE: wytarta tapicerka na fotelu kierowcy Plany: Zamontować fotele z Preli - Zrobione.MOC: seria 101 KM, po przeróbkach nie mierzona ZDJECIA:       
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 19:29:30 wysłane przez Pecado »
|
|
|
|
|
|
Banan85
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 09, 2008, 13:49:16 » |
|
Bardzo ładne jajko  Jeszcze ładniejsze fotki. Plany widze są już konkretnie ustalone  Życzę powodzenia w modach 
|
|
|
|
|
|
ED6 powered by Flip Flop Garage
|
|
|
radzio_k
Forum Master

Model: Civic eg4
Silnik: turbo nitro kłatro
ROCKZ.PL
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 09, 2008, 13:56:19 » |
|
Fakt, najladniej obfotografowane auto w klubie  poza tym bardzo fajna, zadko spotykana wersja 
|
|
|
|
|
|
ROCKZ Klub Muzyczny, ul. Warszawska 5, Gdynia... serdecznie zapraszam!! 
|
|
|
|
Pecado
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 09, 2008, 22:19:38 » |
|
Dajcie spokoj, takie zdjecia to kazdemu mogę zrobić. dzisiaj zamontowałem rozporke górna przód od vti. pasowała plug`n`play. Efekt : fura przestała dziwnie pukać na nierównościach. (uskoki w jezdni, bruk itp), tak ze jestem zadowolony, nie sparawdzałem jak sie ma w zakretach, ale nie sadze zeby była jakas drastyczna zmiana 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 23:09:32 wysłane przez Pecado »
|
|
|
|
|
|
Fudi
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 09, 2008, 23:01:34 » |
|
Człowieku men. Nie czyń niczego złego tej tylnej klapie. Nie jeden by dał rękę uciąć za nią. W razie "Niemca" wiem gdzie można zrobić pasującą tablicę i nawet nie będzie problemu z legalnością . Pecado wielkie gratki za takiego rodzyna w takim stanie !!!
|
|
|
|
|
|
Kto nie lubi Gargamela??
|
|
|
|
Pecado
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 09, 2008, 23:08:48 » |
|
Problem w tym ze moja klapa otrzymała strzała i jest do klepania (raczej skłaniałbym sie do wymiany na inną). I wkurza mnie ze mam wygięta blache, nie wygląda to za fajnie. Kwadrat w sumie też nie pasuje, ale wiem ze Kaczka z Adi załatwiali sobie blachy na wymiar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lenny
Szczęśliwy Tata
Mod_Slupsk

Model: Srebrna Zdzira....
Silnik: D15BX
go away
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 09, 2008, 23:16:22 » |
|
ladny furak,slicznie zadbany i do tego kozak fotos,oby tak dalej,a co do tylnej klapy zostawil bym taka............
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tezet
Maniak

Model: Civic 95'
Silnik: D15B2
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 10, 2008, 09:01:44 » |
|
O meeen, furaka widze prawie codziennie i nigdy nie widzialem tej klapy  Nie zmieniaj jej, zalatw tablice pasujaca i bedzie wiele lepiej  Fotki swietne ! I plany tez zacne ! Dzialaj Dzialaj ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muzammil
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 10, 2008, 11:20:40 » |
|
jesli chodzi o naprawe blacharska tylnej klapy odezwij sie do mnie- cos poradzimy:DD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sawczen
Bywalec

Model: EG6
Silnik: B16A2
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 15, 2008, 21:27:34 » |
|
blachę w wymiarze amerykańskim można zamówić tutaj: www.ago.konst.pl  sam niedawno zamawialem taka tablice, bo tez mam Kanadyjke i blacha wyglada swietnie. nie jest to nic legalnego, ale przynajmniej jakos wyglada  namiar dostalem od Kaczki... trzeba tylko wyslac kolesiowi mailem skan dowodu rejestracyjnego, napisac jaka tablica i czy symbol PL czy UE na niebieskim tle  z przesyłką 68,50zł o ile dobrze pamietam  ja zamawiałem we wtorek wieczorem a w czwartek rano tego samego tygodnia kurier zadzwonił do drzwi.. takze przesylka ekspresowa. w razie kontroli miskow, woze w bagazniku kwadrata, zeby ewentualnie przy nich wymienic jakby byla duza afera  co do samego autka to fakt.. swietne.. moja kanadyjka nie jest w takim stanie, dlatego tez na razie nie pokazujej jej tu na forum  jak doprowadze do dobrego stanu wizualnego to na pewno pokaze  pozdrawiam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 21:31:54 wysłane przez sawczen »
|
|
|
|
|
wojtek3miasto
TopGun

Model: Grand Cherokee Overland
Silnik: 4.7 V8 HO
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 16, 2008, 08:30:33 » |
|
Dajcie spokoj, takie zdjecia to kazdemu mogę zrobić.
To ja się piszę na sesję z S2K  A bez OT, to bardzo ładny Cif, podoba mi się przód taki lekko JDM. Powodzenia przy dalszym modzeniu.
|
|
|
|
|
|
Jeep Grand Cherokee Overland 4.7 V8 HO 
|
|
|
sawczen
Bywalec

Model: EG6
Silnik: B16A2
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 19, 2008, 14:08:10 » |
|
swoją drogą.. zarzuć fotki wnętrza..  chciałbym zobaczyć jak bardzo różni się stan tapicerki od stanu mojej.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pecado
|
|
« Odpowiedz #12 : Lipiec 21, 2008, 19:42:33 » |
|
Wstyd pokazac. na fotelu kierowcy mam przetartą dziurę wielkości pięści, poza tym małe wyjaranie od fajki na fotelu pasazera. (juz było jak kupiłem) Ale mogę cyknąć fotki, Z innej beczki, odebrałem przedwczoraj kompa, który przyszedł od Furiousa. Nie miałem jeszcze okazji go wypakować. Moze dziś ??  [ Dodano: Lipiec 20, 2008, 03:46:13] Zamontowałem wczoraj kompa u siebie i wykonałem jazdę próbną. komputer ma wgrane customowe mapy przygotowane do silnika D15B7 z kolektorami od Z6. Wrazenia ? Nie mam juz tej dramatycznej dziury w dolnym zakresie obrotów i furka lepiej sie zbiera na małych obrotach.... za kilkaset km powiem jak zmiana kompa, a raczej map wpłynęła na spalanie.  Po urlopie (sierpień) kupuje sprzeglo i zabiore sie za wymianę koła i skrzyni. Nastapiła wymiana oleju (Castrol GTX High Milleage 10W40) oraz plynu hamulcowego i układu sprzęgła (Peugeot DOT4) [ Dodano: Lipiec 21, 2008, 08:44:47] Załaczam fote mojej dziury w tapicerce na fotelu kierowcy. Sami widzicie, ze nie wygląda to zbyt dobrze. Koszt obszycia foteli to ok 450-600 PLN. Wiec chyba zdecyduję sie na wymianę foteli na inne.
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 19:30:19 wysłane przez Pecado »
|
|
|
|
|
Biedrona
Maniak

Model: Civic EJ9
Silnik: d14z2
Nie liczy się cel, liczy się podróż.
|
|
« Odpowiedz #13 : Lipiec 21, 2008, 19:59:18 » |
|
Zagadaj do el-dragonisa on ma cały fotel kierowcy loozem na pewno się do gadacie  a jak by tapicerka byla inna to ja mam jego drugi czyli pasazera wiec jak coś PM
|
|
|
|
|
|
Pomnóż siłę melodii i basu przez nieskończoność, dodaj do tego głębie wieczności, a otrzymasz zaledwie szczyptę tego, CZYM JEST TRANCE... Zapraszam na forum poświęcone Civic'owi 6 generacji: Civic6g.pl
|
|
|
|
Pecado
|
|
« Odpowiedz #14 : Lipiec 21, 2008, 20:08:39 » |
|
Z jednej strony troche mi szkoda moich foteli, maja nietypowe zagłówki na jednym pałąku...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JANKES3
Bywalec

Model: Civic EJ2
Silnik: D15B7
|
|
« Odpowiedz #15 : Lipiec 21, 2008, 23:34:24 » |
|
Pecado bardzo ładny civ, podoba mi sie, i nie widzaiłem go, chociaz GKA. powodzenia, dbaj o nigo:-)
|
|
|
|
|
|
SKLEP MOTORYZACYJNY 609672505
|
|
|
|
Pecado
|
|
« Odpowiedz #16 : Lipiec 21, 2008, 23:42:47 » |
|
Pecado bardzo ładny civ, podoba mi sie, i nie widzaiłem go, chociaz GKA. powodzenia, dbaj o nigo:-)
Pewnie dlatego, że zamieszkuje w Gdyni, a ostatnimi czasu nie miałem okazji pojawić sie na zlocie....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muzammil
|
|
« Odpowiedz #17 : Lipiec 22, 2008, 00:04:07 » |
|
nooo dziura pierwsza klasa  no fotele z ameryki polnocnej fajna sprawa; moj tez juz jest w stanie niezbyt dobrym ale zamierzam zrobic hybryde:D zostawic zaglowki a przelozyc gabki i moze obicia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pecado
|
|
« Odpowiedz #18 : Lipiec 29, 2008, 22:46:41 » |
|
No, to ja dam mały update. Do powrotu z wakacji nic konkretnego sie w temacie mojej furki nie zmieni. Ciułam kase na wakacje. Wyjezdziełm zbiornik paliwa na kompie z nowymi mapami. Musze przyznac, ze jazda tym samochodem coraz bardziej misie podoba.  dlatego tez nie oszczedzałem furki i na koniec wyliczylem spalanie. Wynik : 8.1l / 100 km. Wcześniej, jak mocno cisnąłem fura potrafiła wypić 9.5 l / 100 km. Teraz jeździ lepiej i mniej pali.  Korci mnie, zeby sie pozbyc komorowego tłumika końcowego, ale boje sie, ze bedzie głośno. Chociaż jakbym wymienił mój wiekowy juz środkowy na nowy...  Zobaczymy, jak będzie z budżetem po wakacjach.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2008, 22:48:12 wysłane przez Pecado »
|
|
|
|
|
Tezet
Maniak

Model: Civic 95'
Silnik: D15B2
|
|
« Odpowiedz #19 : Lipiec 30, 2008, 10:48:51 » |
|
Meeeen, jak znajdziesz taki sam material i sciagniesz z fotela tapicerke w domowym zaciszu to Ci to za piwko zszyje  za taka kase jak podales to ja 2 fotele + tylna kanape w mercedesie eko-skora zrobilem  A nawet jeszcze mniejszym kosztem bo chyba wyszlo ok 250 zł  Maszyne mam wiec szukaj materialu !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honda Trójmiasto
|