Honda Trójmiasto
Lipiec 31, 2010, 11:01:10 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności:

Strona główna   Forum   Pomoc Szukaj Kalendarz Galerie prywatne Galeria zloty Poczta Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zastosowanie kosmetyków Megsa na Suzuki Swift '09  (Przeczytany 594 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Kubz
Honda Master

Marka: Honda / Volvo
Model: EG8 / S40
Silnik:  D15Z1+ / 1.6D

1710531 kubz_np
« : Listopad 01, 2009, 01:52:13 »

Witam, przyszedł czas na prezentacje moich „wypocin” przy autku Suzuki Swift, rocznik 2009. Autko należy do mojej dziewczyny i od początku mam możliwość „opieki” nad nim H3M Dotychczas opieka polegała na woskowaniu Megsem Gold Class po każdym myciu i nakładaniu Endurace na opony. Dziś nadszedł dzień, kiedy można było wykorzystać kompletowany od jakiegoś czasu zestaw kosmetyków:
- Wosk Gold Class Megsa,
- próbka Megsa #16 od CRAZY CAR,
- politurka DC Megsa,
- Endurace Megsa,
- Trim Detailer Megsa,
- Quick Detailer + Clay Megsa,
- aplikatory: Megs gąbka, Stella mikrofibra,
- ręczniki: mikrofibry z Lidla i nieco porządniejsze od CRAZY CAR H3M
Warunki były mocno polowe, gdyż nie posiadam garażu. Cała akcja przebiegła w garażu jednego z C.H. w Gdańsku. Na początek autko zostało umyte przy użyciu aktywnej piany, szamponu itd…
Gdy wpadło w moje ręce na pierwszy ogień poszła glinka + QD. (sory za jakość fot, ale aparat ma już swoje lata i dopiero na kompie okazało się, jakiej to „cudownej” jakości zdjęcia wyszły).
Kosmetyki.

Glinkowanie.

Efekt po politurce.

Megs #16.

W trakcie polerowania #16.

Czas na Gold Classa.

Wypolerowany Gold Class.

Nadszedł czas na detale. Uszczelki oraz plastiki potraktowane Trim Detailerem Megsa, a oponki Endurace.

Małe 50/50 podszybia.

Oponki przed.

I po.

A to rezultaty tej kilkugodzinnej akcji. Jako że to moje pierwsze tak obszernie przeprowadzone dopieszczanie auta, pewnie zauważycie wiele niedociągnięć. Lecz jestem zadowolony z osiągniętych rezultatów. Autko na żywo, dziewczyny i moim zdaniem super się prezentuje. Proszę o jakieś rady co można by następnym razem poprawić H3M

« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2009, 02:14:35 wysłane przez Kubz » Zapisane

Daniello87
Stały Bywalec

Marka: Honda
Model: Civic VI 5D
Silnik:  D14A8

Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2009, 11:51:09 »

Widzę Kubz, że również zarażasz się dbaniem o auto od strony kosmetycznej H3M profi robota i super efekt mimo, że auto młode  H3M Jak wrażenia po użyciu glinki?

pozdro

P.S. Niedługo relacja z odświerzenia Twojego auta?  H3M

Kubz
Honda Master

1710531 kubz_np
« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2009, 13:41:55 »

Widzę Kubz, że również zarażasz się dbaniem o auto od strony kosmetycznej H3M profi robota i super efekt mimo, że auto młode  H3M Jak wrażenia po użyciu glinki?

pozdro

P.S. Niedługo relacja z odświerzenia Twojego auta?  H3M
Takie nowe autko się o wiele przyjemniej dopieszcza;) mniej rys itp. Glinka to bardzo fajny wynalazek H3M doskonale czuć kiedy mamy jakiś syf do usunięcia i stopniowo stawia mniejszy opór i znika H3M

Na moją rudą padlinkę też przyjdzie niedługo czas;) Będzie glinkowanie (na 16 letnim aucie syfu będzie na bank tona H3M), politurka i na to chyba zawita najpierw Dodo Juice Blue Velvet i może Gold Class H3M Do pełni szczęścia oczywiście gumki i plastiki również zostaną odpowiednio potraktowane H3M

Taka zabawa z autem jest jak dla mnie mega relaskem H3M Mógłbym tak codziennie gdybym miał jakieś ciepłe zadaszone miejsce H3M

Ciamach
Mod_HT

Model: Integra Type R
Silnik:  B18C6

Agent Dekadent

5831610
Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 01, 2009, 17:22:58 »

Kawał dobrej roboty, zadbany lakier uni w sztucznym świetle miażdży H3M

PROUDLY STANDS OUT FROM THE CROWD AS A BRUTALLY EFFECTIVE WEAPON OF SINGLE-MINDED PURPOSEFULNESS- INTEGRA TYPE R

Integra Type R - sprzedam
AriN
Stary Wyjadacz

Model: Civic EJ2
Silnik:  D15B7

Dzieciak...

8933670
« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2009, 11:03:56 »

Ogólnie tak przeglądam te tematy o myciu autek i dochodzę do wniosku że po lakierce nie będzie innego wyjścia jak też zakupić sobie jakiś "podstawowy" zestaw kosmetyków H3M Kubz kawał dobrej roboty  H3M

"Monotonia cichego życia pobudza umysł do twórczości"A.E.
Kubz
Honda Master

1710531 kubz_np
« Odpowiedz #5 : Listopad 02, 2009, 12:53:33 »

Ogólnie tak przeglądam te tematy o myciu autek i dochodzę do wniosku że po lakierce nie będzie innego wyjścia jak też zakupić sobie jakiś "podstawowy" zestaw kosmetyków H3M
Nie ma innej opcji H3M po lakierce dbaj o lakier jak najlepiej. Może cena takiego zestawu kupionego za jenym razem odstrasza nieco, ale to wystarczy na dłuuugi czas;)

tommi
Stały Bywalec

Marka: BMW
Model: 318td Compact
Silnik:  M47 D20TU

było EG4, jest 318td Compact. oby grało jak w EG4.

3356669
« Odpowiedz #6 : Marzec 11, 2010, 21:30:23 »

wg mnie rewelacja, mam nadzieję że na wiosnę moje też tak zabłyszczy:)
Stoowa
Honda Master

Marka: jedyna słuszna
Model: Civic 6 gen. MB6
Silnik:  B18C4 DOHC

elektronik

505122 stoowa_skype
« Odpowiedz #7 : Marzec 11, 2010, 21:46:30 »

ladnie.. ladnie...

ps.
tak tak.. ja tez kupilem podstawowy zestaw kosmetykow.. potem cos dokupilem .. i jeszcze cos... i teraz mam dwie torby w domu z chemia i szmatkami... za kilkaset pln..  nie oszukuj sie chlopie ;p spojrz prawdzie w oczy... bedziesz mial tak samo!!! hahaha H3M

Projekty / prototypy elektroniczne na zamówienie...

4800rpm = giń łajzo H3M
-
11.Nie będę jeździć szybciej niż mój anioł stróż potrafi latać.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.215 sekund z 25 zapytaniami.