Honda Trójmiasto
Lipiec 31, 2010, 10:43:29 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności:

Strona główna   Forum   Pomoc Szukaj Kalendarz Galerie prywatne Galeria zloty Poczta Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: komis Versus z Gdyni.  (Przeczytany 316 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Stoowa
Honda Master

Marka: jedyna słuszna
Model: Civic 6 gen. MB6
Silnik:  B18C4 DOHC

elektronik

505122 stoowa_skype
« : Marzec 05, 2010, 15:27:34 »

Mial ktos okazje wspolpracowac z komisem Versus z Gdyni?
Jakie wrazenia?

Projekty / prototypy elektroniczne na zamówienie...

4800rpm = giń łajzo H3M
-
11.Nie będę jeździć szybciej niż mój anioł stróż potrafi latać.
MarcusXXL
Stary Wyjadacz

Marka: Honda
Model: Prelude V
Silnik:  F20A4

-> Moja Dziunia <-

8162771
« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2010, 16:26:55 »

Jak jechałem do nich to rozbiłem auto i nie dojechałem  H3M
Pan Piotr (bo tak się przedstawił w smsie) wysyła smsy chyba do wszystkich aut które są na OtoMoto/allegro i w anonsach na pomorzu.
Ja i dwóch znajomych (Nissan Primera 2002r. i Audi A8 4.2 V8) którzy sprzedają auta dostali już smsy H3M

Ciekawe jest to że nie mają ani jednego auta w ofercie na swojej stronie
http://versus.auto.com.pl/index.php?&emptyset=1

Zasadę działania komisów chyba każdy zna: Mamy klienta na pana auto, możemy zapłacić gotówką a okazuje sie że musisz zostawić fure na 2-3 dni u nich bo nie wiadomo kiedy klient będzie miał czas je obejrzeć, no i musisz zjechać odpowiednio z ceny...

Komis Auto House z grunwaldzkiej chciał fajnie zrobić w konia mojego kuzyna.
Sprzedawał Scenica,niby mieli klienta na auto.Powiedzieli że ma zostawić auto na 3 dni (nie chcieli sie zgodzić aby auto zostało podstawione na jeden dzień, ten w którym umówią się z klientem). Jak się spytał o cenę to powiedzieli mu że zobaczą za ile sprzedadzą. Dali umowę do podpisania z niewypełnionym miejscem na cenę. Chciał za auto 13 tysi ale nikt nie mógł mu zagwarantować że tyle dostanie. Mogli np sprzedać auto za 15000 a jemu na umowie wpisać 10000 bo nie chcieli się ugadać na "cenę minimalną".
Kuzyn oczywiście nie zostawił tam auta i sprzedał je za 14000 H3M

Moim zdaniem komisy są dobre jak chcesz zamienić się z nimi na auto (oczywiście jak się dogadasz z nimi H3M )

seki
TopGun

Model: Dziadkowóz i Hot Wheels
Silnik:  B18C6

Kryzys wieku średniego

1303538
WWW Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2010, 16:41:44 »

Co do komisów i mam na pana auto klienta to akurat większość tak robi. Wyszukują ogłoszenia w necie z okolicy i dzwonią mówiąc, że mają na auto klienta. Moją Accordzinę też chcieli na kilka dni w komis bo mają klienta.

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,
Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków
Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni,
Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.
mmiro
Stały Bywalec

Model: ed7

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2010, 18:13:07 »

z reguły wygląda to tak, że zostawiasz w komisie, auto stoi i gnije na placu zupełnie bez sensu, tracąc przy tym na wartości.. a przy okazji jeszcze trochę zostać może skatowane i popałowane po mieście, bądź też poza nim. z osobistych doświadczeń z pewnym komisem z kołobrzeskiej, powiem że gadka pt. "mam na to auto kupca" "na 2 dni auto musi zostać u nas" nie robi wrażenia. a w momencie, w którym usłyszeli gadkę pt. "przyjadę tego samego dnia co ten wasz niby-klient" odpowiedzi sypały się różne różniste, jakby bali się tego "spotkania". ogólnie bajka na resorach nic nie warta.. no chyba, że jak pisał marcus, wymieniasz się auto za auto.. ale to wszystko zależy od tego co kto lubi H3M

www.archi-galeria.com        projektowanie wnętrz w przystępnych cenach        domy, apartamenty, studia, kuchnie, łazienki ...
Stoowa
Honda Master

elektronik

505122 stoowa_skype
« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2010, 18:24:57 »

Jak jechałem do nich to rozbiłem auto i nie dojechałem  H3M
Pan Piotr (bo tak się przedstawił w smsie) wysyła smsy chyba do wszystkich aut które są na OtoMoto/allegro i w anonsach na pomorzu.
Ja i dwóch znajomych (Nissan Primera 2002r. i Audi A8 4.2 V8) którzy sprzedają auta dostali już smsy H3M

Ciekawe jest to że nie mają ani jednego auta w ofercie na swojej stronie
http://versus.auto.com.pl/index.php?&emptyset=1

Zasadę działania komisów chyba każdy zna: Mamy klienta na pana auto, możemy zapłacić gotówką a okazuje sie że musisz zostawić fure na 2-3 dni u nich bo nie wiadomo kiedy klient będzie miał czas je obejrzeć, no i musisz zjechać odpowiednio z ceny...

noooo to jestemy w domu... dziekuje za zaoszczedzenie czasu i nerwow pewnie...

Pan Piotr:) oczywiscie ma klienta na moje auto H3M i chce zeby zostawic je u niego na 1-2 dni... bronil sie jak mogl jak zasugerowalem ze jestem w stanie z nim dojechac do klienta... gdziekolwiek do warsztatu jak chce... i nawet slowem sie nie odezwe jak sobie zazyczy za moje auto 15 tys H3M bo ja swoja cene podalem w ogloszeniu... mialem jechac w poniedzialek.. ale zadzwonie do Pana Piotra i porozmawiam z nim majac juz "nowe wiadomosci"...

pzdr!

4800rpm = giń łajzo H3M
-
scanikwwo
Maniak

Model: Civic ED6
Silnik:  D16Z2

Wódz niebieska chmura!

5602119
Email
« Odpowiedz #5 : Marzec 09, 2010, 02:06:30 »

Niestety taka metodologia działania. Ja w życiu nie odstawiłbym auta w komis. Niedość, że Ci je zajeżdżą w trupa, to powiedzą, że olej gdzieś cieknie. Znam gościa co miał swego czasu autokomis i wiem, że jak pożyczane było auto, to pierwsze testy na pewno nie były lekkie...

!klik-> MODYFIKACJE KOMPÓW/ECU PM6 PM7 <-klik!

Modyfikacje komputerów OBD1 - launch control, shift light... Zdejmowanie immo z p9k (B18C4) i wiele innych.
Ciamach
Mod_HT

Model: Integra Type R
Silnik:  B18C6

Agent Dekadent

5831610
Email
« Odpowiedz #6 : Marzec 09, 2010, 19:13:06 »

"Powiem tak. Ciężko jest dziś znaleźć dobrą opiekunkę do dziecka. Ale jeszcze trudniej znaleźć dobre dziecko". I bez kitu z autami i komisami jest tak samo.

PROUDLY STANDS OUT FROM THE CROWD AS A BRUTALLY EFFECTIVE WEAPON OF SINGLE-MINDED PURPOSEFULNESS- INTEGRA TYPE R

Integra Type R - sprzedam
kilolo
Noworodek
*

Marka: HONDA
Model: CIVIC
Silnik:  d13b2

371736
Email
« Odpowiedz #7 : Marzec 09, 2010, 21:11:44 »

Z racji mojego zawodu mam czesty kontakt z roznymi komisami , z tym tez. Wlasciciel ma tez komis na Kolobrzeskiej wiec zasady sa takie same.
Nie jest latwo namowic kogos by oddal auto w komis gdzie nie wiadomo co sie z nim tak naprawde dzieje a dzieja sie rozne rzeczy przy czym uzywanie auta klienta na codzien to normalka. Dzwonia wiec lub wysylaja sms-y wciskajac kit ze maja klienta na auto aby cie zwabic i tam we dwoch najczesciej przekonuja cie ze zrobisz najlepszy interes w swoim zyciu jak im to auto zostawisz. Oczywiscie zadnego klienta na auto nie maja, beda codziennie sciemniac ze jeszcze nie dotarl albo za dwa dni ma przyjsc nastepny itp. Osobiscie bylem swiadkiem takich rozmow. A jak bedziesz chcial odebrac auto to sie nagle okaze ze to zalatwial kolega ktorego akurat teraz nie ma, bedzie pozniej albo jutro itp.
Zadnych umow in blanco nie radze podpisywac ,  dokladnie trzeba przeczytac co sie podpisuje a szczegolnie co sie stanie w przypadku uszkodzenia/kradziezy auta z komisu.

Osobiscie uwazam ze wstawienie auta do komisu nic nie daje a wrecz wydluza czas sprzedazy, ewentualnie dostaniesz mniej pieniedzy niz sie spodziewasz bo po 2 miesiacach stania auta bedziesz chcial sie go pozbyc za kazda cene.
Mysle ze 90% potencjalnych kupujacych przed zakupem przeszukuje ogloszenia w internecie a nie jezdzi po komisach wiec po co dawac komus zarobic ?
Jezeli chcesz jednak oddac auto w komis to moge ci podac namiary na ucziwy komis ->PM zeby nie robic reklamy.
Stoowa
Honda Master

elektronik

505122 stoowa_skype
« Odpowiedz #8 : Marzec 09, 2010, 23:02:53 »

jesli chodzi o mnie to dziekuje nie zamierzam wstawiac auta do zadnego komisu...
poprostu w swej naiwnosci ( a moze uczciwosci... bo jka ktos pisze ze ma klienta.. to chyba nie wypada klamac ?!) przez chwile uwierzylem ze moze komis ma jakies zamowienie na konkretne auto...
ech... zycie...

btw... nie pojechalem na "umowione" spotkanie i nikt sie nie odezwal... wiec.. ściema musala byc... majac klienta na bank ktos by sie odezwal czemu nei dojechalem..

4800rpm = giń łajzo H3M
-
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.333 sekund z 26 zapytaniami.