Honda Trójmiasto
Lipiec 31, 2010, 11:04:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności:

Strona główna   Forum   Pomoc Szukaj Kalendarz Galerie prywatne Galeria zloty Poczta Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: TB Spacer, Throttle Body Gasket ?! z czym to sie je?  (Przeczytany 308 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Stoowa
Honda Master

Marka: jedyna słuszna
Model: Civic 6 gen. MB6
Silnik:  B18C4 DOHC

elektronik

505122 stoowa_skype
« : Marzec 11, 2010, 11:44:22 »

http://powerrevracing.com/store/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=104&category_id=44&option=com_virtuemart&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53

http://powerrevracing.com/store/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=124&category_id=51&option=com_virtuemart&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53

z czego to jest zrobione i niby jak to ma dzialac ze konikow przybywa ( wg opisu...)... ktos ma jakies doswiadczenia??

Projekty / prototypy elektroniczne na zamówienie...

4800rpm = giń łajzo H3M
-
11.Nie będę jeździć szybciej niż mój anioł stróż potrafi latać.
C00li
Honda Master

Marka: Honda
Model: ED6.5, ED7, CE2
Silnik:  D16Z2+, D16A6, F20B3 i inne H3M

1801311
« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2010, 12:23:07 »

No przecież Ci napisali:
"P2R Power Rev Racing throttle body gaskets will help reduce intake air temps by removing the direct connection of the throttle body to the intake manifold. By placing this thermal gasket between the throttle body and the intake manifold, you will help reduce the amount of heat soak the intake manifold normally absorbs."

Chodzi o izolację termiczną przepustnicy od kolektora ssącego. Chcesz taką?

"Coooli [...] wszystkie czesci RAMBO nie sa tak hardcorowe jak twoje poczynania" - pompa
Lawka
Stały Bywalec

Marka: Wiadomo :]
Model: Civic Coupe EX (EJ1^)
Silnik:  D16Z6

My Love

9865487
WWW Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2010, 12:36:56 »

B Series Throttle Body Gasket to niby daje nam to ze przepustnica sie nie nagrzewa zwykła uszczelka termiczna, i teoretycznie  powinno dawać nam trochę chłodniejsze powietrze - ale pewnie samo takie cuuuuś duuuuzo nie daje

Civic Si TB Spacer - przy grubosci 2cm zwieksza nam przestrzen miedzy przepustnica a kolektorem dolotowym, czyli więcej powietrza ? i z tego co wyczytałem ma otwory na nitro ;]

Ciekawe czy to coś daje, ale z tego co mi się wydaje, więcej powietrza było by "dostepne" w kolektorze - chyba dobrze myślę?

Ap ropo jak bym miał rysunek tego to mógł bym to wyciąć laserem za na pewno niższa cenę np. w aluminium

Ogarniam customowe rzeczy z metalu: Ciecie laserem / Frezowanie CNC / Gięcie / Spawanie <praktycznie wszystko da rade zrobić>         792-231-242 lub gygy 9865487
Stoowa
Honda Master

elektronik

505122 stoowa_skype
« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2010, 13:05:01 »

ok ok... opis czytalem ;p
ale jak to ma niby dzialac ?? o ile ta temp sie zmniejszy ze oni pisza ze niby im pryzbylo 4-5 koni ? co mi da wieksza komora o te 2 cm w ssaku? jak ktos chce zalozyc nitro no to ok... nie wierci dziur w ssaku tylko zaklada sobie taka przejsciowki i git... ale bez nitro? jaki to ma sens?

4800rpm = giń łajzo H3M
-
Lawka
Stały Bywalec

Marka: Wiadomo :]
Model: Civic Coupe EX (EJ1^)
Silnik:  D16Z6

My Love

9865487
WWW Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 11, 2010, 13:24:11 »

to zależy jak dobrym izolatorem jest ta uszczelka, ogólnie wiadomo im zimniejsze powietrze tym lepiej, a ile daje to raczej lepiej powiedzieć ze niewiele daje sama ale w połączeniu z innymi modami da coś więcej

a ta 2centymetrowa działa pewnie na zasadzie dolotu powietrza dłuższy, krótszy inne działanie, ale to pewnie chodzi o to ze autko jak nagle potrzebujesz jak najwięcej powietrza przy dodaniu gazu ma te dodatkowe ilości jego w "tych" 2 cm

raczej nie wierze w te dodatkowe 4/5 km

Albo po prostu wszystko co napisałem jest źle H3M

[Dodano: Marzec 11, 2010, 13:21:30]
najlepiej jak by ta uszczelka była z jakiegoś tworzywa

Ogarniam customowe rzeczy z metalu: Ciecie laserem / Frezowanie CNC / Gięcie / Spawanie <praktycznie wszystko da rade zrobić>         792-231-242 lub gygy 9865487
Stoowa
Honda Master

elektronik

505122 stoowa_skype
« Odpowiedz #5 : Marzec 11, 2010, 13:35:18 »

teflonowa??

4800rpm = giń łajzo H3M
-
Donald05
Mod_HT

Marka: Honda
Model: Civic
Silnik:  D14A4

Keine ol brenen ;)

« Odpowiedz #6 : Marzec 11, 2010, 13:54:42 »

Znając życie to coś o grubości 2 cm ma po wewnętrznej stronie ślimaka który powoduje że powietrze zawirowuje H3M Znaczy się wymuszany jest ruch okrężny w kolektorze H3M Przy ruchu okrężnym jak na ekranie starej nokii w węża wchodzi więcej powietrza niż na wprost H3M Czyli pozorne zwiększenie pojemności kolektora H3M Znaczy się po prostu jest tam więcej powietrza H3M Widziałem takie coś na allegro sprzedawali z rpmotorsport H3M Jeżeli jest gładkie to pewnie chodzi o zwiększenie pojemności kolektora ale nie wiem czy to by aż tyle dało H3M

"Non scholae, sed vitae discimus".....no niestety H3M
Wombat
Ogolna

Marka: Lexus
Model: LS400
Silnik:  1UZ-FE

« Odpowiedz #7 : Marzec 11, 2010, 23:02:00 »

2cm na długościkolektora wydechowego miedzy przepustnicą a zaworem to dużo. Silniki F22A3 i H23Ax mają takie kolektory z dual run , można im je podmieniać a róznią sie gównie nieznacznie długością kanałów dolotowych (runnerów). Całkiem inna charakterystyka silnika. Działajak gmeranie przy długości dolotu z filtrem.

Co do izolacji termicznej to zawsze lepiej mieć jak nie mieć. Róznica w KM może być znacząca/zauważalna

Wombat 
www.wombat.prv.pl - Accord IV Gen.
"Chamownia to takie miejsce gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami..."
Stoowa
Honda Master

elektronik

505122 stoowa_skype
« Odpowiedz #8 : Marzec 11, 2010, 23:06:49 »

czyli jednak to nie jest jakas sciema... ale swoja droga dosc sporo krzycza za te wynalazki...

4800rpm = giń łajzo H3M
-
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.312 sekund z 25 zapytaniami.