Honda Trójmiasto
Maj 18, 2012, 09:17:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności:

Strona główna   Forum   Pomoc Szukaj Kalendarz Galerie prywatne Galeria zloty Poczta Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: TYM RAZEM MOŻESZ ZOSTAĆ WIELKANOCNYM ZAJĄCEM  (Przeczytany 4560 razy)
Ina
Bywalec

1343495
« : Marzec 19, 2010, 10:50:21 »

AKCJA POD PATRONATEM
     HONDA TRÓJMIASTO

Po grudniowej akcji MOŻESZ ZOSTAĆ ŚW. MIKOŁAJEM, jeszcze na mroźnej Biskupiej Górce padła propozycja by na Wielkanoc wrócić do rodziny z ul. Kartuskiej którą odwiedzilliśmy przed Bożym Narodzeniem 2008, a która chyba na nas wszystkich zrobiła ogromne wrażenie swoją niezwykłością (nie wiem jak inaczej to ując). Rodzina w której wychowuje się kilka niepełnospawnych dzieci.

Rodzina poprosiła o pampersy (rozmiar 5 lub 6), proszki do prania, środki czystości i przybory szkolne. To ostatnie jestem w stanie skompletować.

« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 07:18:21 wysłane przez Adi » Zapisane
Hawkwind
Bywalec

Marka: Honda
Model: Ek3
Silnik:  D15Z6

that's the way to the future

9191246 spacebandit23
Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 19, 2010, 13:57:59 »

Chętnie się przyłączę do skompletowania podarunków.Pieluchy maja jak w banku H3M
MarcusXXL
Honda Master

Marka: Honda H3M
Model: HR-V H3M Civic VG
Silnik:  D16W1 H3M D15B2  H3M

-> Moja była Dziunia <-

8162771
« Odpowiedz #2 : Marzec 19, 2010, 17:05:52 »

Ja oczywiście też się piszę ale niestety wyjeżdżam na święta i mogę tylko przelew zrobić.

Ina
Bywalec

1343495
« Odpowiedz #3 : Marzec 21, 2010, 21:31:33 »

Szukałam wątku z Mikołaja 2008 by pokazać Wam, której rodzinie mielibyśmy teraz pomoc, przed Wielkanocą. Nie znalazałam tego wątku więc nie będzie zdjęć ale będą słowa:

Rodzina z Kartuskiej i to w takim miejscu gdzie udalo nam się wszystkim zaparkować razem (nie musieliśmy się "rozrzucać" po różnych chodnikach...)
Ci co wtedy byli z nami pamiętają może jak szliśmy długim korytarzem w mieszkaniu i szczekał pies który po szczekaniu wydawał się wielkim wilczurem - potem dowiedzieliśmy się ze to była grożnie brzmiąca wilczyca. Weszliśmy do dużego pokoju a w nim kilka łóżeczek - 3,4 tyle mogę sobie teraz przypomnieć. Dzieci leżały, niektóre bały się samych prezentów i płakały. Na dywanie siedziała Marysia, taka blondyneczka której (oczywiscie z wielką radością) pomogłam rozpakować bobasa z różowego pudełka. Na kanapie siedziała 3 dzieci z małą jamniczką a przed kanapą siedział chłopczyk który miał zdeforowane nogi ale świecące wręcz oczy bo dostał od Was czerwonego tira. PRzywieżliśmy im takze duzego pluszowego miska, bo pomyslalam że mozna by bylo dzieciaki wyciągać z łóżek i rehabilitować na tym miśku (nie znam się wiec nie wiem czy do tego się ostatecznie przydał). Dobrze pamiętam Marysie, wiem że chłopiec się rozgadał potem, wiem także że na wszystkich nas ten dom zrobił wielkie wrażenie. Długo pytaliśmy się nawzajem jak rodzice tych dzieci dają radę. Tego nie wiecie ale ich mama zadzowniła do mnie i długo dziękowała.

Jeśli ktoś znajdzie ten wątek na Waszym forum znajdzie w nim tą rodzinę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2010, 21:37:27 wysłane przez Ina » Zapisane
MarcusXXL
Honda Master

-> Moja była Dziunia <-

8162771
« Odpowiedz #4 : Marzec 21, 2010, 22:03:48 »

http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,26184.msg16413822.html#top

Ina
Bywalec

1343495
« Odpowiedz #5 : Marzec 22, 2010, 19:27:30 »

Dziekuje za odnalezienie wątku H3M
kolejarz
Stary Wyjadacz

Marka: Honda/Honda
Model: VTR 1000F/Tourer
Silnik:  Zapitalator/ Bocianator

El hombre está enojado, y quiere ayudar, mientras

665366
« Odpowiedz #6 : Marzec 22, 2010, 20:16:47 »

Zasadniczo jak co roku.
Choć pierwszy raz zającowo.
Polecam konto h3m do wpłatek.
Faktycznie  tak uzgodniliśmy ,że zrobimy zająca tej właśnie rodzince.
Będę wpisywał darczyńców.
Wpłacając coś jeżeli chcesz to pisz  jak się zwiesz.
Numerek konta
mbank
28 1140 2004 0000 3902 5305 2630
Mike88
Maniak

Marka: Jedyna słuszna H3M
Model: V HB
Silnik:  z Junkersem

Rzeźnik

mike88gd
Email
« Odpowiedz #7 : Marzec 23, 2010, 17:29:43 »

To my też chcemy dorzucić coś od siebie:
proszki do prania (20szt), płyny do naczyń (2x1 litr), ręczniki papierowe (5 szt), papiery toaletowe (podwójne 11 szt), mydła w kostkach (10 szt), ajax w proszku (1 duży), kremy do rąk (4 szt), szmatki kuchenne (6 szt), szmatki do podłogi (1 szt), płyny do płukania (3 szt), gąbki - czyściki do naczyń (2 szt), czyściki stalowe do garów (6 szt)

kwestia tylko do kogo to dowieźć ( i kiedy) bo nie za bardzo dysponuję czasem, ewentualnie może ktoś po to podjedzie...

Mike88 & Kathi
 H3M

« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 17:34:21 wysłane przez Mike88 » Zapisane

Ina
Bywalec

1343495
« Odpowiedz #8 : Marzec 23, 2010, 19:26:38 »

Hawkwind (Króliku) i wszytkie Zające - proponuje 30 marca (wtorek) po  godz. 18 by pojechac do rodziny i zawiezc to co zbierzemy.
Hawkwind = pieluchy?
Mike88  to co zadeklarowales w powyższym poście?

Pytanie kto chce z nami jechać 30 marca we wtorek wieczorem? Zbieram deklaracje.
Jesli ktoś chce  pomóc a nie będzie mogł być może wpłacić pieniądze na Wasze klubowe konto (kolejarz zbiera pieniądze) a jeśli chce przekazać konkretne rzeczy a nie dacie rady być z nami, to możecie przywieżć do mnie do pracy na Jesionową (będę prosić by ktoś od Was z klubu we wtorek do mnie podjęchał i zabrał wszystko co zbierzemy - we wtorek kończe o godz. 18).

Rozmawiałam z Kolejarzem i umówiliśmy się tam że w niedzielę sprawdzimy konto i zrealizujemy zakupy choć... mama prosiła o pieluchy i środki czystości a jesli Hawkwind i Mike88 potwierdzą to większość prośby zrealizowaliśmy, pomyślimy na co mądrze wydamy to co wpłacicie.
Mike88
Maniak

Marka: Jedyna słuszna H3M
Model: V HB
Silnik:  z Junkersem

Rzeźnik

mike88gd
Email
« Odpowiedz #9 : Marzec 23, 2010, 20:35:58 »

tak jak pisałem, środki już mam (fizycznie) przygotowane. w każdej chwili można się zgadać i je odebrać lub postarał bym się gdzieś je dostarczyć (ostatnio mało mobilny niestety jestem :/
w tygodniu na bank nie dam rady więc może w sobotę jakoś to podrzucę (np do Kolejarza)

MarcusXXL
Honda Master

-> Moja była Dziunia <-

8162771
« Odpowiedz #10 : Marzec 25, 2010, 18:09:32 »

Kaska poszła.
Postaram się być we wtorek ale nie obiecuję H3M

A gdzie są osoby zainteresowane pomocą z poprzedniego tematu Huh?

kolejarz
Stary Wyjadacz

Marka: Honda/Honda
Model: VTR 1000F/Tourer
Silnik:  Zapitalator/ Bocianator

El hombre está enojado, y quiere ayudar, mientras

665366
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2010, 14:49:34 »

Mam już środki od Mike88. Jutro z Domisią będziemy. Jadę na zakupy dzisiaj. Mam 210 złotych na koncie .Wpłaciło 6 osób ,którym dziękuję. Jednak święta wielkanocne nie maja takiego klimatu jak Bożego narodzenia. Kto chce dołączyć do zaprzęgu zającowego zapraszam o 18 :15 na stacji benzynowej Orlen .Ulica Dąbrowskiego 3 w Gdańsku.To samo miejsce co w grudniu.Pozdrawiam i do zobaczenia.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 16:53:02 wysłane przez kolejarz » Zapisane
Ina
Bywalec

1343495
« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2010, 14:52:52 »

Hawkwind  jak z pieluchami?
Będziesz na akcji i sam je przywieziesz?
Adi
Administracja

Model: CTR & Accord
Silnik:  2,0 & 2,2

3232260
WWW Email
« Odpowiedz #13 : Marzec 30, 2010, 22:03:31 »

W imieniu tej wspaniałej rodziny z ul. Kartuskiej oraz Iny ,pragnę bardzo podziękować wszystkim nielicznym  którzy przyczynili się jej do pomocy w okresie
Świąt Wielkanocnych.
Dziękuję.

Dla zainteresowanych fotki z wizyty.

[/center]
Hawkwind
Bywalec

Model: Ek3
Silnik:  D15Z6

that's the way to the future

9191246 spacebandit23
Email
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 03, 2010, 12:18:59 »

We wtorek się nie stawiłem,ale dziś z żonką i synkiem odwiedziliśmy Rodzinkę na Kartuskiej.Pojechały pieluchy,kosmetyki dla dzieci,zabawki,zestaw do rysowania.H3M.Dzieciaczki były wniebowzięte w jednej chwili sie podzieliły miedzy sobą wszystkim H3M cos pieknego .Sam obraz rodziny wzruszający.Cieszymy się ,ze mogliśmy troszkę wesprzeć ich,a myśle ,ze to początek bo oni naprawdę są w potrzebie.Pozdrawiam Hawk  H3M
Adi
Administracja

Model: CTR & Accord
Silnik:  2,0 & 2,2

3232260
WWW Email
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 04, 2010, 17:59:06 »

We wtorek się nie stawiłem,ale dziś z żonką i synkiem odwiedziliśmy Rodzinkę na Kartuskiej.Pojechały pieluchy,kosmetyki dla dzieci,zabawki,zestaw do rysowania.H3M.Dzieciaczki były wniebowzięte w jednej chwili sie podzieliły miedzy sobą wszystkim H3M cos pieknego .Sam obraz rodziny wzruszający.Cieszymy się ,ze mogliśmy troszkę wesprzeć ich,a myśle ,ze to początek bo oni naprawdę są w potrzebie.Pozdrawiam Hawk  H3M

miłe ,naprawdę.
Ina
Bywalec

1343495
« Odpowiedz #16 : Maj 25, 2010, 21:10:56 »

Fajnie, że dojechaliście to też fajna rodzina.

[Dodano: Kwiecień 05, 2010, 16:10:02]
Witajcie,

mam 2 sprawy:

pierwsza - przy jej realizacji powinnam wsumie spytać Was o zgodę (myślę, że mi wybaczycie, że o nią nie spytałam -  mam taką nadzieję). Otóż z Waszej akcji ZOSTAŃ ŚWIĘTYM MIKOŁAJEM (3 odsłony) oraz z akcji ZAJĄC powstała praca zaliczeniowa na studiach pedagogicznych. Pomysł, realizacja, to że jest taki liczny i aktywny klub działający nie tylko w "strefie motoryzacji", to że nastąpiła taka zbiórka i pełna realizacja zostało opisane. Można było wybrać oklepany temat a dziewczyna (studentka, była z nami na Zającu) opisała Was. Mam nadzieję, wiem to po opini i ocenie wykladowcy - że wyobrazenie o kierowcach zasiadających za kierownicą Hondy naprawdę zyskało nowego, pozytywnego wymiaru.

Druga sprawa - to zaproszenie i prośba, włączeniem się w nią pomagacie mi ale przede wszystkich powodzianą.
Jak może wiecie pracuje w Caritas, organizacji która ma wielu zwolenników ale także pewnie wielu przeciwników. Jest różnie a tak naprawdę wszystko zalezy od ludzi. Teraz w tym czasie powodzi organizujemy pomoc dla powodzian, w niedziele wyruszają dwa autokary z maturzystami by pomoc oczyszczac Sandomierz, zbierane są pieniadze ale także zywność. Ludzie przynoszą rzeczy do placówek, także tej w której pracuje - na ul. Jesionowej we Wrzeszczu. Do akcji włączyła się sieć Tesco i zaprosiła naszych wolontariuszy do zbiórki żywności. Będzie ona prowadzona przez całą sobotę, staną uczniowie. Dochodzę do sedna: mamy na Złotej Karczmi udostępniony hangar, jutro segregujemy tam to co ludzie przyniosą. Potrzebowałabym ludzi z samochodami którzy w sobotę, po godz. 20 zwiozą ze sklepów Tesco to co będzie zebrane. By było jasne, my w Caritas pracujemy na okrągło i jakby co są pracownicy, którzy będą pracować także w weekend ale tak sobie pomyślałam, że może są ludzie którzy widząc to co dzieje się u powodzian chcieliby jakoś pomóc. Mogą w najprostrzy sposób - przewieźć to co ludzie dadzą. Nic na siłę, jesli chcecie i możecie.
Jutro będę wiedzieć, które sklepy obstawiam, kto tam stoi - jest jeszcze czas. Pomyślcie.
MarcusXXL
Honda Master

-> Moja była Dziunia <-

8162771
« Odpowiedz #17 : Maj 25, 2010, 22:54:41 »

Fajnie, że takie akcje zostały inspiracją do napisanie pracy zaliczeniowej. My jako klub możemy być tylko dumni z tego że ktoś się tym aż tak bardzo zainteresował. Mówię to za siebie ale myślę że większość klubowiczów tak myśli.

Co do pomocz powodzianom ja jestem jak najbardziej ZA!
Niestety mogę pomóc tylko kaską.
Szczerze mówić to już myślałem żeby przelać gdzieś kaskę na jakieś konto podawane w TV ale jednak nie mam przekonania do takiego wsparcia. Ta akcja, której jesteś pośrednikiem daje (przynajmniej mi) 100% pewność że pomoc dotrze tam gdzie trzeba.

Niestety termin jest słaby ponieważ w ten weekend H3M ma zlot i przez ten czas forum będzie prawie puste.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.287 sekund z 24 zapytaniami.