Honda Trójmiasto
Wrzesień 23, 2014, 00:15:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności:
 
  Strona główna   Forum   Pomoc Szukaj Kalendarz Galerie prywatne Galeria zloty Poczta Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pali bezpiecznik od wycieraczek  (Przeczytany 1658 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
maniekf
Bywalec
***
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: Honda
Model: Accord
Silnik:  K20A
Skąd: Gdynia

wiadomości: 201

2875225
WWW Email
« : Czerwiec 07, 2006, 18:51:05 »

jak w temacie. na początku działalo do chwili uruchomienia wycieraczek , ale teraz wystarczy włożyć bezpiecznik do gniazda i od razu "wali"
help!!!
Zapisane

5D 1.4 KAT (90KM) 2000 r
5D 1.6 iSR  (125KM) 1996 r
ACCORD (155KM) 2005 r
..................................
rynioo
Stały Bywalec
****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: H
Model: Accordy
Silnik:  F22B5 / F20A4T
Skąd: Aalesund-Norway

wiadomości: 377


Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 07, 2006, 19:48:49 »

po mojemu to ty masz gdzies zwarcie.
Zapisane
maniekf
Bywalec
***
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: Honda
Model: Accord
Silnik:  K20A
Skąd: Gdynia

wiadomości: 201

2875225
WWW Email
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 07, 2006, 20:36:58 »

no tak , ale gdzie ? ;/
Zapisane

5D 1.4 KAT (90KM) 2000 r
5D 1.6 iSR  (125KM) 1996 r
ACCORD (155KM) 2005 r
..................................
rynioo
Stały Bywalec
****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: H
Model: Accordy
Silnik:  F22B5 / F20A4T
Skąd: Aalesund-Norway

wiadomości: 377


Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 07, 2006, 21:16:47 »

Cytuj z: "maniekf"
no tak , ale gdzie ? ;/
.

...w instalacji od wycieraczek

 jasnowidzem nie jestem,więc wez omomierz przelec wszystkie kable(nie mogą zwierać pomiędzy sobą) i wlacznik(może się skleił?) ,sprawdz silnik bo jesli on dostal zwarcie to od tego moglo sie cos z kablami popier.........ć.
                                                                                             dzieli

 H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M  H3M
Zapisane
maniekf
Bywalec
***
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: Honda
Model: Accord
Silnik:  K20A
Skąd: Gdynia

wiadomości: 201

2875225
WWW Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 07, 2006, 21:20:49 »

nie ,  no jasne ze mam taki zamiar.. nie liczyłem na pewniaka H3M
Zapisane

5D 1.4 KAT (90KM) 2000 r
5D 1.6 iSR  (125KM) 1996 r
ACCORD (155KM) 2005 r
..................................
kamal1
Stały Bywalec
****
Offline Offline

Skąd: Gdańsk

wiadomości: 302


« Odpowiedz #5 : Czerwiec 08, 2006, 08:07:01 »

Znacznie prościej jest odlanczać kolejno wszystkie elementy ukladu wycieraczek w taki sposób aby wyeliminować zwierającą część.Dopiero jeśli to nie przynieśie pożądanego efektu nalerzy "przedzwonić" kabelki.
Zapisane
arti10001
Noworodek
*
Offline Offline

Skąd: Jarosław

wiadomości: 11


« Odpowiedz #6 : Wrzesień 08, 2006, 12:33:05 »

no tak przerabiałem to i...............paliło bezpiecznik i........po  po przeszukaniu całej wiązki stwierdziłem że silniczek tylniej wycieraczki jest zatarty i wycieraczka tylnia włączona cały czas    H3M    na początku wypnij kostki z silniczków i zobacz czy pracuje szyberdach bo on jest podpięty pod jeden bezpiecznik z wycieraczkami (o ile masz szyber) i zobacz czy wywala bezpiecznik jeśli wywala to zwarcie na wiązce jeśli nie to wsadz wtykę kolejno do wycieraczek                       powodzenia  pozdrawiam
Zapisane
Hapamasta
Młodzieniaszek
**
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: Honda
Model: Civic V gen.
Silnik:  d13b2
Skąd: Gdańsk

wiadomości: 65
2398821
Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 14, 2009, 15:51:47 »

Witam,
podlaczam sie pod temat ale dodam to co ja doszedlem. Przy wylaczonym silniku i tylko na samym akumulatorze wszystko dziala oprucz tylniej wycieraczki, spryskiwacz tylniej tez dziala. ale gdy wlacze wycieraczke wszystkie kontrolki przygasaja ale nie wywala bezpiecznika. Po odpaleniu silnika i wlaczeniu tylniej wycieraczki tak sie dzieje. Dodam ze mam nowy akumulator ale przed zmiana juz wystapila ta usterka. Od czego radzicie zaczac naprawe, bo teoretycznie na moja fachowosc elektronika jest to jakies niewielkie zwarcie bo bezpiecznik nie wywala na samym akumulatorze wiec martwie sie ze to moga byc szczorki silniczka albo cos na kablach. tylko nie wiem jak do nich dojsc i nie mam za wiele czasu zeby grzebac. Poradzcie mi od czego najlepiej sie wziasc co moze byc przyczyna i jak tam sie dostac bo tego nie wiem.
Zapisane
radzio_k
Forum Master
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: Saab
Model: 9-3 SS
Silnik:  1,9 tids
Skąd: Pryszczewo Gd.

wiadomości: 673

5648682
Email
« Odpowiedz #8 : Styczeń 14, 2009, 17:48:50 »

odepnij kostke od tylnej wycieraczki i pomierz kable. ja dla przykladu mialem zwarcie pod przelotka miedzy tylna szyba a dachem.
Zapisane

Hapamasta
Młodzieniaszek
**
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: Honda
Model: Civic V gen.
Silnik:  d13b2
Skąd: Gdańsk

wiadomości: 65
2398821
Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 14, 2009, 21:11:03 »

a gdzie sa te kastki bo rozbieralem konsole przednia ale nie znalazlem zadnych.
Zapisane
radzio_k
Forum Master
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Marka: Saab
Model: 9-3 SS
Silnik:  1,9 tids
Skąd: Pryszczewo Gd.

wiadomości: 673

5648682
Email
« Odpowiedz #10 : Styczeń 15, 2009, 08:52:19 »

najszybciej znajdziesz ja przy tylnej wycieraczce pod obudowa H3M
Zapisane

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.155 sekund z 24 zapytaniami.